Treenikuukausi 2 / 2022 post thumbnail image

Treenikuukausi 2 / 2022

Jiihaa sali aukesi eilen 1.2.2022. Alla AVIN tiedote asiasta. Rokkikukko valmiina rokkaamaan!!

Rokkikukko pääsee kohta treenaamaan muaallakin kuin keittiössä…. Let’s rock.

AVI-TIEDOTE 31.1.2022 – Etelä-Suomen aluehallintovirasto on julkaissut 31.1.2022 päätökset, joilla lievennetään ja puretaan koronarajoituksia Helsingin ja Uudenmaan ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla. Virasto tiedotti ennakkoon perjantaina 28.1. valmistelevansa kyseisiä päätöksiä (https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930981).

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva päätös, jolla on määrätty tiettyjä liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja suljettavaksi, kumotaan kokonaan. Kumoaminen tulee voimaan huomisesta 1.2.2022 alkaen. Kaikki tähän asti suljetut tilat voi siis avata tiistaina yleisön ja osallistujien käyttöön, mutta tilojen käytössä täytyy huolehtia edelleen terveysturvallisuudesta. Terveydenhuollon kuormitus on sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan Uudellamaalla edelleen korkealla tasolla, mutta lain edellytykset tilojen sulkumääräykselle eivät enää täyty.

”On huojentavaa, että tilanne on tasaantumassa eikä tiloja ole enää välttämätöntä pitää suljettuna. Myös Uudellamaalla jatkuu kuitenkin aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä”, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. ”Osallistujat voivat toki halutessaan hakeutua lähikontaktiin toistensa kanssa, joten esimerkiksi niin ryhmäliikunta kuin kontaktilajien tai tanssin harrastaminen on siis tiloissa sallittua.”

Tilan käytöstä vastaavan toimijan täytyy kuitenkin suunnitella, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu, ilmanvaihdon tehostaminen tai kävijöiden tulon porrastaminen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tätä tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvaa määräystä lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemisestä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 1.-15.2.2022 välisen ajan. Vastaava päätös on voimassa muuallakin Etelä-Suomen alueella (tarkempaa tietoa päätöksen sisällöstä on aluehallintoviraston verkkosivujen usein kysyttyä koronasta -osiossa: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#item-DpAo81qF9aPZ-73731384).

Related Post