Sporttaukset Euroopan parlamentin kuntosalilla post thumbnail image

Sporttaukset Euroopan parlamentin kuntosalilla

Heipparallaa,
Asun ja työskentelen nykyisin Brysselissä ja aamuni alkaa tietenkin EP:n kuntosalilla. Kuntosali aukeaa tyypillisesti klo 7 aikaan. Teen salilla ”normaalit” lämmittelyliikkeet. Perushaarahyppely, ristihyppely ja ns. hyljehyppely (jokaista 50 kpl eli yhteensä 150 lämmittelyliikettä).
 
Teen jokaista liikettä 50 kpl, jotta varmasti paikat on saatu lämmiteltyä kunnolla seuraavaan liikkeeseen.
 
Lämmittelyn jälkeen vuorossa on tyypillisesti Farmers walk -liike 20kg x 2 kahvakuulilla. Olen lisännyt tähän lämmittelyn jälkeiseen harjoitteeseen myös etunojapunnerrukset, joita nykyisin teen n. 100 incline tyyppisesti. Sen jälkeen yleensä päällä seisontaa n. 1-2 minuuttia.
Farmers walkissa teen kolme kierrosta siten, että eka kierros on normi kahdella kuulalla ja sitten seuraavassa liikkeessä kuula nostetaan suoralle kädelle pään yläpuolelle, puoli kierrosta tai koko kierros fiiliksen mukaan. Vika kierros aina molemmilla kuulilla.
 
Keskimäärin viikossa teen n. 500 – 700 etunojapunnerrusta. Liike on koko kropan liike. Varioin välillä incline- ja decline, jotta liike vaikuttaa varmasti joka kropan paikkaan. Suosittelen. Välillä teen lattiatasolla, ja siinä pitää muistaa pitää kyynärvarret mahdollisimman lähellä kroppaa. Itselleni mieluisin versio on vähän laajempi liikerata, jossa kädet etäämmällä. Ei välttämättä ole hyvä, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ollut suurempi ongelmia olkapäiden kanssa. (keskimääräiset toistmäärät 500-700 punnerrusta viikossa). 
 
Jalkaviikoilla teen (tietysti) pelkästään jalkaliikkeitä. Jalkaprässiä ja muita laiteliikkeitä. Salilta löytyy myös porraskone, joten sitäkin olen päässyt kokeilemaan. Yläkroppaviikolla liikeet teen käsipainoilla tai laitteilla.
Pikkuhiljaa treenaan jalkaliikkeitä siihen asentoon, että aloitan myös maastavedot jossain vaiheessa kevättä. ☺️
 
Ps. olen ainoa duunari täällä, joka käy joka päivä saunassa. Tosin aloitteleville treenaajille en suosittele 5 treenikertaa viikossa. Suositukseni aloituksen suhteen on vähintään 3 treeniä 1h viikossa. Itse aloitin säännöllisen treenaamisen n. 15 vuotta sitten. Takana useita ToughViking kisoja etc. Oman elämäntilanteen mukaan löytyy varmasti vähintään 20 minuuttia x 3 viikossa. 
 
 
 
 
 

Related Post