Kinesioteippaus post thumbnail image

Kinesioteippaus

Aiemmin taisin mainita tuosta reisiongelmasta, joka lauantain juoksuspurtista aiheutui. Mielenkiintoisen asian  tekee se, että mielestäni alkulämmittely oli tehty asianmukaiseisti. Tietenkin pidempi lämmittely olisi ehkä ollut tarpeen. Vedin treenit kuitenkin läpi lähes täysillä. Sunnuntaina kävin vielä täyttömäellä vähän sporttailemassa. Maanantainakin vielä tuntui kipua. Tiistaina keksin sitten kokeilla kinesioteippausta. En ole vielä ihan vakuuttunut sen tehokkuudesta, mutta jalka on nyt parin päivän testauksen jälkeen kyllä parempi ja kestää jo juoksuaskeleet, ilman kivuntunnetta.

Näyttää ja aluksi tuntuukikn aika mielenkiintoiselta tuo teippaus, mutta ideahan tässä on että sillä tuetaan kipukohtaa ja tässä tapauksessa reisilihaksen revähtymä -ohjeen mukaan tehdään kaksi liuskaa, jotka halkaistaan siten, että kumpikin teippi muistuttaa Y-kirjainta. Keskiosa teipistä pyritään jättämään ilman vetoa.

Teipin väri olisi voinut olla jotain muuta kuin punainen. Mutta jos tuosta jotain muistijälkeä hakee, niin muistisääntönä voi pitää sen, että teippaus näyttää ihan hyppäävältä sammakolta. Eikö näytäkin?

Hyvin teippi on pitänyt. Saunomisesta ei ollut moksiskaan. Suihkustakin tullessa muistaa vähän kuivata. Nyt siis ollut koivessa tiistaista lähtien. Katsotaan ja palaan tähän koipiasiaan, kun saan kerrankin näyttöönperustuvaa omakohtaista kokemusta hoidon vaikuttavuudesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post